Contact

Crisisbuddy

Inleiding

Wat moet je doen als je emoties je overspoelen en je niet meer rustig kunt reageren? Dankzij de applicatie Crisisbuddy heb je zelf weer de regie in eigen handen. De Crisisbuddy is een applicatie bedoeld voor jongeren die te maken hebben met heftige en wisselende emoties. De app kan helpen om spanning te verminderen zodat ze moeilijke situaties weer aankunnen.

Onderbouwing

De Crisisbuddy geeft overzicht over de verschillende vaardigheden en in te zetten oefeningen. Jongeren kunnen oefeningen toevoegen waardoor het een persoonlijk signaleringsplan wordt. De crisisbutton denkt na over welke oefeningen voor jou belangrijk zijn om uit te voeren als je in crisis raakt. Op die manier hoef je zelf niet te zoeken, en weet je binnen een paar drukken wat je moet doen. Alle informatie zoals emoties, neigingen tot gedrag, vaardigheden en contact met je therapeut of ander vertrouwd persoon zijn overzichtelijk weergegeven. De app maakt gebruik van onderdelen uit de behandelmethode DGT. De app is een aanvulling op dit behandelaanbod maar is ook heel goed toepasbaar voor andere stoornissen waar emotieregulatieproblemen bij voorkomen.

Beschikbaarheid 

Crisisbuddy is een onderdeel van het digitale aanbod dgdigitaal. Zie voor meer informatie www.dgdigitaal.nl. De app is te gebruiken voor Android en IOS platforms, op je tablet en je mobiele telefoon. De app is gratis te downloaden via de Google Playstore, de App Store of via www.dgdigitaal.nl. Door je DGdigiTaal account te koppelen aan je Crisisbuddy wordt het mogelijk voor behandelaren je te volgen in je acties en het gebruik. Hierdoor kunnen zij extra ondersteuning bieden, wanneer dat nodig is. 

Ontwikkelaars

Crisisbuddy is een product van DGdigiTaal. Een digitaal behandelaanbod wat bestaat uit een serious game, de app Crisisbuddy en instrcuctievideo’s. DGdigiTaal is bedacht en ontwikkeld door Jacomijn Jacobs en Rob Reijnen in samenwerking met Karakter, centrum voor kinder en jeugdpsychiatrie.  Jacomijn Jacobs is gecertificeerd DGT therapeut, DGT co-trainer i.o en werkzaam binnen karakter, centrum voor kinder en jeugdpsychiatrie. Jacomijn is gezins- en relatietherapeut en supervisor (NVRG,Emotionally Focused Therapy) en praktijkhouder van Jacobs Gezinstherapie. Rob Reijnen is game ontwikkelaar, 3d artist en grafisch vormgever. C# Javascript en GML programmeur. 

E-healthjeugdnetwerk

Op het E-healthjeugdnetwerk vindt u meer informatie en kunt u Crisisbuddy vergelijken met andere e-health-toepassingen.

Naar E-healthjeugdnetwerk >>