Contact
Home > Behandeling > Behandelkamer thuis > Lekker in je vel (Jeugd)

Lekker in je vel (Jeugd)

Het doel van de behandeling is om het kind van zijn of haar somberheidsklachten af te helpen. Deze module behandelt onderwerpen die relevant zijn bij de behandeling van somberheidsklachten bij kinderen. Denk aan onderwerpen als registratie van emoties, activiteiten en succeservaringen, het belang van leuke dingen doen (met anderen), zelfbeeld en het uitdagen van niet helpende gedachten. In elke sessie krijgt het kind informatie, leest de oefeningen van voorbeeldcliënten en bekijkt filmpjes met informatie of ervaringen van andere kinderen. Het kind gaat aan de slag met één of meerdere oefening(en). Aan het eind van de module heeft het kind minder somberheidsklachten. Ook heeft hij of zij vaardigheden aangeleerd om sombere gevoelens in de toekomst het hoofd te bieden.

Onderbouwing

Opzet:
- Welkom
- Wat is er aan de hand?
- Waardoor zit je beter in je vel?
- Wat wil je bereiken?
- Laat zien wat je voelt
- Voel je goed over jezelf
- Daag je gedachten uit
- Jij en anderen
- Ontspan!
- Hoe los je problemen op?
- Kijk naar de toekomst

Ontwikkelaars

Deze module is ontwikkeld in samenwerking met Tjakien Fokkes en Sandra Hullegie van Dimence en Peter Meijer van GGZ Noord-Holland-Noord.

E-healthjeugdnetwerk

Op het E-healthjeugdnetwerk vindt u meer informatie en kunt u Lekker in je vel (Jeugd) vergelijken met andere e-health-toepassingen.

Naar E-healthjeugdnetwerk >>