Contact
Home > Behandeling > Behandelkamer thuis > Overwinnen van angstklachten

Overwinnen van angstklachten

Overwinnen van angstklachten is een online begeleide zelfhulp voor jongeren vanaf 16 jaar met lichte/matige angstklachten. Deze online begeleide zelfhulp geeft informatie over angst en angststoornissen en helpt de gebruiker de gedachten die de angst versterken te veranderen. In dit programma wordt geleerd hoe te ontspannen en op een juiste manier te ademen. Verder wordt stap voor stap geleerd om situaties tegemoet te treden en bezigheden te doen die de jongeren vanwege de angstklachten gewend zijn te vermijden. De gemiddelde duur van dit programma is 12 weken.

Het zelfhulpprogramma Overwinnen van Angstklachten is voor jongeren vanaf 16 jaar die lichte/matige angstklachten hebben en hier zelf meer greep op willen leren krijgen. Het programma overwinnen van angstklachten wordt online doorlopen, per e-mail wordt begeleiding aangeboden. De begeleider heeft enkel een coachende rol.

Onderbouwing

De begeleide zelfhulp is bewezen effectief, over de online variant is nog weinig bekend. Daarom is aan de online variant een onderzoek gekoppeld. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Beschikbaarheid

Toegang tot het online programma kost € 25. Voor deelname is een verwijzing van huisarts, jeugdarts, bedrijfsarts of Bureau Jeugdzorg nodig. De toegang is gratis voor deelnemers aan het onderzoek.

Ontwikkelaars

Het programma ‘Overwinnen van Angstklachten’ is ontwikkeld door GGNet Preventie.

E-healthjeugdnetwerk

Op het E-healthjeugdnetwerk vindt u meer informatie en kunt u Overwinnen van angstklachten vergelijken met andere e-health-toepassingen.

Naar E-healthjeugdnetwerk >>