Contact
Home > Behandeling > Behandelkamer thuis > Paniek (Jeugd)

Paniek (Jeugd)

De interventie Paniek (Jeugd) is ontwikkeld voor jongeren tussen de 15 en 20 jaar met paniekklachten. Het doel van de module is om de jongere van zijn of haar paniekklachten af te helpen en de vermijding te doorbreken. In elke sessie krijgt de jongere informatie, leest de oefeningen van voorbeeldcliënten en gaat aan de slag met een of meerdere oefeningen.

Onderbouwing

Deze module behandelt alle onderwerpen die relevant zijn bij paniekklachten. Denk aan inzicht in angstige gedachten, de rol van vermijding, het uitdagen van niet-helpende gedachten en het maken van een stappenplan voor de blootstelling aan de angst. Daarnaast kunnen sessies over ontspanning, taakconcentratie of extra exposure oefeningen worden toegevoegd aan de module. Aan het eind van de module heeft de jongere minder last van paniekklachten en vermijdt lastige situaties niet meer. Ook heeft hij of zij vaardigheden aangeleerd om angstige gedachten of gevoelens van paniek in de toekomst het hoofd te kunnen bieden

Beschikbaarheid

Het is een behandeling die ingezet kan worden vanuit de tweede lijn, waarbij een behandelaar feedback geeft. De online module kan worden gecombineerd met face-to-face gesprekken voor een complete behandeling.

Ontwikkelaars

Ontwikkelaars Deze module is ontwikkeld door Minddistrict in samenwerking met Dimence en GGZ-Noord-Holland-Noord.

E-healthjeugdnetwerk

Op het E-healthjeugdnetwerk vindt u meer informatie en kunt u Paniek (Jeugd) vergelijken met andere e-health-toepassingen.

Naar E-healthjeugdnetwerk >>