Contact
Home > Behandeling > Behandelkamer thuis > Sociale angst (Jeugd)

Sociale angst (Jeugd)

De module is ontwikkeld voor jongeren tussen de 15 en 20 jaar met sociale angst. In elke sessie van deze module krijgt de jongere informatie en praktische tips en vaardigheden aangeleerd om sociale situaties die angst opwekken het hoofd te kunnen bieden. Het doel is de jongere van sociale angst af te helpen en het vermijden te verminderen en/of zelfs stoppen.

Onderbouwing

Deze module behandelt alle onderwerpen die relevant zijn bij de behandeling van sociale angst bij jongeren. De jongere krijgt inzicht in de angstcirkel en de rol van vermijding hierbij, leert niet-helpende gedachten uit te dagen en het krijgt oefeningen voor het maken van een stappenplan voor blootstelling aan de angst. Ook sessies over ontspanning, taakconcentratie en extra exposure oefeningen kunnen worden toegevoegd aan de module.

Beschikbaarheid

Het is een behandeling die ingezet kan worden vanuit de tweede lijn, waarbij een behandelaar feedback geeft. De online module kan worden gecombineerd met face-to-face gesprekken voor een complete behandeling.

Ontwikkelaars

Deze module wordt aangeboden door Minddistrict en ontwikkeld in samenwerking met Dimence en GGZ-Noord-Holland-Noord.

E-healthjeugdnetwerk

Op het E-healthjeugdnetwerk vindt u meer informatie en kunt u Sociale angst (Jeugd) vergelijken met andere e-health-toepassingen.

Naar E-healthjeugdnetwerk >>