Contact
Home > Behandeling > Zorg op afstand > Verslavingstoepassingen ".... de Baas"

Verslavingstoepassingen ".... de Baas"

Op de website Alcoholdebaas.nl vind je uitgebreide informatie en  een actief forum waar je anoniem in contact kunt komen met anderen. Je kunt je  aanmelden voor een gratis en anoniem advies van een hulpverlener. Na het advies kun je een online behandeling volgen bij alcoholproblemen. Je krijgt persoonlijke begeleiding, volledig online, met als doel: stoppen met drinken of verantwoord drinken. De behandelingen worden uitgevoerd door professionele hulpverleners.

Cannabisdebaas.nl is een informatieve website met een actief forum voor contact met lotgenoten en een online behandeling gericht op mensen die problemen hebben met overmatig cannabisgebruik. Op de website vind je uitgebreide informatie en een actief forum waar je anoniem in contact kunt komen met anderen. Je kunt je aanmelden voor een gratis en anoniem advies van een hulpverlener.

Etendebaas.nl is een informatieve website met een online behandeling gericht op mensen die eetproblemen hebben. De internetbehandeling is een gestructureerd behandelprogramma waarin cliënt en hulpverlener een persoonlijk contact aangaan via het internet. De duur van de behandeling ligt tussen de twaalf en twintig weken. De grote voordelen ten opzichte van een face-to-facebehandeling zijn de anonimiteit en het feit dat de hulp in eigen tijd en omgeving wordt ontvangen. Het doel van internetbehandeling is motiveren voor verbetering van eetpatroon en voor behandeling. Het uiteindelijke doel is een gestructureerd en evenwichtig voedingspatroon en realistische denkbeelden over voeding en lichaam.

Gokkendebaas.nl is een website die naast uitgebreide informatie een online behandeling biedt bij gokproblemen. Op de website vind je uitgebreide informatie en kun je je aanmelden voor een vrijblijvend advies. Ook is er een forum waar je anoniem in contact kunt komen met anderen. In aansluiting op het advies is het mogelijk een online behandeling volgen, met als doel: stoppen met gokken of verantwoord leren spelen. Je krijgt hierbij persoonlijke begeleiding, volledig online. De behandeling wordt uitgevoerd door de professionele en ervaren hulpverleners.

Overweeg je om te stoppen met roken? Op de Rokendebaas.nl vind je uitgebreide informatie en een actief forum waar je anoniem in contact kunt komen met anderen. Je kunt een online behandeling volgen om je rookgedrag te veranderen. Je ontvangt persoonlijke begeleiding, met als uiteindelijke doel: stoppen met roken. De behandeling wordt online uitgevoerd door de professionele hulpverleners.

Onderbouwing

Alcoholdebaas.nl

Deze online behandeling is ontwikkeld voor iedereen vanaf zestien jaar die meer wil weten over zijn of haar alcoholgebruik, of al besloten heeft hier iets aan te willen doen, stoppen met drinken of minder drinken. Ook is de behandeling geschikt als je terugval in (veel) drinken wilt voorkomen. Als blijkt dat je onvoldoende gebaat bent bij online behandeling, dan zullen we je adviseren over een andere vorm van hulp. Er is ook onderzoek gedaan: http://www.alcoholdebaas.nl/Over-ons/Onderzoek.aspx

Cannabisdebaas.nl

Na het advies kun je een online behandeling volgen bij cannabisproblemen. Je ontvangt persoonlijke begeleiding, volledig online, met als doel: stoppen met gebruik of verantwoord gebruiken. De behandelingen worden uitgevoerd door professionele hulpverleners. Deze online behandeling is ontwikkeld voor iedereen vanaf 16 jaar die meer wil weten over zijn of haar cannabisgebruik, of al besloten heeft hier iets aan te willen doen, stoppen met gebruik of minder gebruiken. Ook is de behandeling geschikt als je terugval in (veel) gebruik wilt voorkomen. Als blijkt dat je onvoldoende gebaat bent bij online behandeling, dan zullen we je adviseren over een meer geschikte vorm van hulp.

Etendebaas.nl

Bij de internetbehandeling wordt gebruik gemaakt van psycho-educatie, cognitieve herstructurering, zelfcontroletechnieken en exposure technieken. De methode die ten grondslag ligt aan internetbehandeling is gebaseerd op uitgangspunten uit het bio-psycho-sociale model en de cognitieve gedragstherapie. De methode waarmee gewerkt wordt is niet nieuw maar wordt al jaren gehanteerd in de reguliere behandeling van eetstoornissen. In de literatuurstudie die door ons is uitgevoerd zijn cognitieve gedragstherapeutische interventies effectief gebleken bij online therapieën voor eetproblematiek.

Gokkendebaas.nl

Deze online behandelingen zijn ontwikkeld voor iedereen vanaf zestien jaar die meer wil weten over zijn of haar gokgewoonte, of al besloten heeft hier iets aan te willen doen. Ook is de behandeling geschikt als je terugval in gokken wilt voorkomen. Als blijkt dat je onvoldoende gebaat bent bij online behandeling, dan zullen we je adviseren over een meer geschikte vorm van hulp.

Rokendebaas.nl

Deze online behandeling is ontwikkeld voor iedereen vanaf zestien jaar die meer wil weten over zijn of haar rookgedrag, of al besloten heeft hier iets aan te willen doen. Ook is de behandeling geschikt als je al gestopt bent met roken en een terugval wilt voorkomen. 

Ontwikkelaars 

Alle applicaties zijn ontwikkeld door Tactus Verslavingszorg.

E-healthjeugdnetwerk

Op het E-healthjeugdnetwerk vindt u meer informatie en kunt u Verslavingstoepassingen ".... de Baas" vergelijken met andere e-health-toepassingen.

Naar Alcohol de Baas op het E-healthjeugdnetwerk >>

Naar Cannabis de Baas op het E-healthjeugdnetwerk >>

Naar Eten de Baas op het E-healthjeugdnetwerk >>

Naar Gokken de Baas op het E-healthjeugdnetwerk >>