Contact

PsyMate

PsyMate is een coachinginstrument om mensen (vanaf 12 jaar) met een psychiatrische aandoening weer controle te geven over hun eigen leven en te downloaden via een app. De PsyMate is een soort digitaal dagboek, die tien keer per dag, zes dagen lang, een piepsignaal geeft waarna de cliënt een aantal vragen over zijn of haar psychische gesteldheid moet invullen op het scherm. De cliënt rapporteert meerdere malen per dag, wat zij op enig moment meemaken, waar dat gebeurt, met wie en in welke mate zij daarbij last hebben van hun klachten.

Onderbouwing

PsyMate laat cliënten stilstaan bij hun gedachten en gevoelens in relatie met de context waarin ze zich op dat moment bevinden. De cliënten leren hierdoor te herkennen welke factoren invloed uitoefenen op hun denken en voelen. De PsyMate geeft de cliënt én de behandelaar meer inzicht in het verloop van klachten van de cliënt gedurende de dag. Op deze manier kan de behandeling af gestemd worden op de individuele situatie van de cliënt.

Beschikbaarheid 

De PsyMate kan voor verschillende doelgroepen worden gebruikt, jong en oud. Psymate wordt voornamelijk in een psychopathologie context gebruikt. De app is gratis te downloaden uit de Google Playstore en uit de Appstore van Apple. Voor meer informatie zie http://www.psymate.eu.

Ontwikkelaars

PsyMate is ontwikkeld door de Universiteit Maastricht.

E-healthjeugdnetwerk

Op het E-healthjeugdnetwerk vindt u meer informatie en kunt u Psymate vergelijken met andere e-health-toepassingen.

Naar E-healthjeugdnetwerk >>