Contact
Home > Toegang > Bereik > Url & Uk in de wolken

Url & Uk in de wolken

Url & Uk is een online behandelprogramma voor ouders met kinderen tussen 0 en 12 jaar. Deze online methodiek ondersteunt ouders in het beter begrijpen van het gedrag van hun peuter of kleuter, en begeleidt ze om goed met de emotionele buien van hun kind om te gaan. De training geeft informatie over de hersenontwikkeling van jonge kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 5 jaar en hoe je als ouder behulpzaam kunt zijn om de hersenontwikkeling van het kind zo goed mogelijk te laten verlopen. Ouders krijgen uitleg, opdrachten, tips & adviezen.

Onderbouwing

Tot op heden zijn er nauwelijks tot geen e-health-behandelingen voor ouders met baby's, peuters en kleuters beschikbaar. De methodiek gebruikt voor Url & Uk in de wolken is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken en inzichten uit de kinder- & jeugdpsychologie, neuropsychologie en neuropsychiatrie.

Beschikbaarheid

De module is geschikt voor alle ouders die problemen ervaren en zorgen hebben over de omgang met hun kind en hierbij hulp kunnen gebruiken. Door het e-health-format is de module makkelijk in te passen in het drukke dagelijkse leven van ouders met jonge kinderen. Verschillende partijen (gemeenten, CJG, JGZ, BJZ, GGZ) kunnen van Url & Uk gebruik maken. 

Ontwikkelaars

Het Specialistisch Centrum Infant Mental Health (SCIMH), onderdeel van de Dimence Groep, ontwikkelde 'Url & Uk in de wolken' en onderzoekt de effectiviteit.

E-healthjeugdnetwerk

Op het E-healthjeugdnetwerk vindt u meer informatie en kunt u Url & Uk in de wolken vergelijken met andere e-health-toepassingen.

Naar E-healthjeugdnetwerk >>