Contact
Home > Toegang > Getrapte zorg > In-Balanz

In-Balanz

De In-Balanz app biedt ademhalingsoefeningen bij acute stresssituaties. Daarnaast kunnen jongeren de app ook gebruiken als hulpmiddel om te ontspannen. Ze krijgen informatie over het mechanisme van hyperventilatie, uitgelegd hoe ademhalingsoefeningen kunnen helpen om hyperventilatie te voorkomen en een klachtenlijst invullen. Dit gedeelte van de app is gratis.

Onderbouwing

De app voorziet in een systematische ademhalingstraining om acute stress, angst, paniek of hyperventilatie klachten minstens te milderen en om rustiger te worden. De training richt zich op het herstellen van de ontregelde ademhaling aan de hand van praktische oefeningen. De bloeddruk en hartslag gaan omlaag, waardoor de angst of paniek zal afnemen. 

Beschikbaarheid

De In-Balanz app is gratis te downloaden en de gebruiker kan er zelfstandig mee aan de slag gaan. Voor meer ernstige problemen lijkt het aan te raden om de app te gebruiken in combinatie met een begeleiding of therapie. De app is ook in het Engels beschikbaar en er is zowel een Apple iOS versie als een Android versie beschikbaar.

Ontwikkelaars

Deze app is een initiatief van In-Balanz (therapeuten Sonja Nijhuis en Nellie Bontekoe) en werd technisch gerealiseerd door Greengrassapps. Voor meer informatie zie http://www.in-balanz.nl/. 

E-healthjeugdnetwerk

Op het E-healthjeugdnetwerk vindt u meer informatie en kunt u In-Balanz vergelijken met andere e-health-toepassingen.

Naar E-healthjeugdnetwerk >>